2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 4 ks
Baby špenát 150 g
Ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
muškátový oříšek špetka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a orestujeme jej asi 3-5 minut, až zavadne. Orestovaný špenát nasekáme najemno, dáme jej do misky, přidáme vaničku ricotty, nastrouháme špetku muškátového oříšku, směs osolíme a opepříme.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme (nenaklepáváme) a ostrým nožem do nich uděláme několik zářezů, jako bychom je chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme. Prsa jemně osolíme, opepříme, zářezy naplníme špenátovo-ricottovou směsí a posypeme sladkou paprikou. Naplněné maso vložíme do hlubšího pekáče a dáme do vyhřáté trouby na 180°. Po 20 minutách posypeme povrch nahrubo nastrouhaným čedarem a dopečeme dozlatova. Podáváme s pečenými brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém z Pikaa

Postup: Plechovku Pikaa uvaříme v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme pořádně... zobrazit recept

RECEPTY

Ukrajinský boršč

Postup: Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...